Bengt Einarsson

Egenföretagare från Horda

Jag är en sedan 20 år återflyttad Värnamo-bo, som ursprungligen kommer ifrån Skaftarp , och efter att ha varit ordförande i Centerns studentklubb i Lund under universitetsstudier, jobbat på olika positioner inom främst den sociala sektorn, som förvaltningschef, socialchefskonsult och projektledare. Det har inneburit en resa hos olika uppdragsgivare och de stora välfärdsreformerna på 90-talet. Här väcktes engagemanget för kvalitet – bra och god verksamhet till rätt kostnad.

Det gör att jag kan se på kommunens värden och möjligheter med öppna ögon med perspektiv från ca 20 kommuner och Regioner/landsting. Efter några år som v ordf i tekniska och som ers i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige, på plats i kommunen, så känner jag att jag verkligen vill bidra till Värnamos utveckling som framstående kommun inom miljö, landsbygd, utbildning, kultur, omsorg och näringsliv. Som socionom och ekonom med ingående erfarenhet från välfärdsområdet så har jag mycket att tillföra med stöd av Centerpartiets kommun och regionpolitik.

Jag bor i Grankärrs gamla Prästgård i Horda, gift med Evalis med två utflugna barn, Barnbarn: 6 lintottar i olika åldrar 1-14 år.

Hjärtefrågor:

  • Hållbar utveckling på landsbygd, i stad och orter
  • Samlat stöd till barn och ungdomar och deras familjer , med en bra skola/förskola och socialtjänst och region i samverkan
  • En god omsorg till äldre och funktionshindrade personer med aktiverande och rehabiliterande fokus.
  • Kvalitetsutveckling i verksamheten i samverkan med andra delar i välfärden