september 21, 2021

Hallå där…..

Maria Johansson (C), Barn- och utbildningsnämndens ordförande

Maria Johansson

Maria Johansson

Varför blev du Centerpartist?

Jag gick med i Centerpartiet 2005 eftersom var engagerad i flyktingfrågan och insåg att Sverige inte var det land jag trodde. Jag läste Centerns Idéprogram och hittade där ledordet ”Ekohumanism”. Där var jag såld. Att ta hand om vår jord och tänka ekologiskt är så viktigt. Att dessutom få in humanism var klockrent.

Jag är nyfiken på människor och ser varje människa som en individ som får ta ansvar för sig själv. Har man inte den förmågan utan är förhindrad till det av någon anledning, ska samhället finnas där och fånga upp. Men det nätet ska vara spänt så att man ges förutsättningar att studsa tillbaka så att man inte fastnar i det där nätet.

Vilken är det viktigaste politiska frågan i Värnamo just nu?

Då måste jag svara ur mitt perspektiv, och för mig är det att stötta barn och ungdomar. Tidiga, samordnade insatser är det som skolan, socialen och omsorgen jobbar med just nu. Att se trubbel och skav innan det gått för långt. Att barn och elever ska känna sig trygga.

Det måste finnas tillräckligt med resurser på skolor att se varje elev och ge särskilt stöd och anpassningar där det behövs. Vi får inte heller glömma de som behöver utmanas och alla de andra som klarar sin skolgång, men som behöver bättre förutsättningar för att utveckla hela sin potential.

Vad ser du fram emot i höst?

Jag ser fram emot att vi får möjlighet att börja jobba mot en ny mandatperiod. Spännande, många givande samtal och dialoger. Sedan har vi ju roligt också i Centerpartiet när vi kanske äntligen får träffas igen utanför skärmen.

Att jobba praktiskt tillsammans med andra likasinnade ger energi!