december 21, 2021

God Jul önskar Centerpartiet i Värnamo

Efter en höst av stigande smittspridning och återinförda restriktioner behöver vi en julhelg mer än någonsin. Men det gäller att visa hänsyn och vara rädda om varandra så vi kan få ett lättare och mer vanligt 2022.
Centerpartiet önskar alla kommuninvånare en riktigt god jul, med vila, gemenskap och god mat.

Om några veckor är det jul och vi har fullt upp med pepparkaksbak och julklappsinköp. Hela Värnamo lyser upp av dekorationer och ljusslingor, som ger stämning och känsla av hopp under den mörka tiden på året. Coronapandemin har under det senaste året bidragit till mörka stunder för både företag och kommuninvånare.
– Nu måste vi ta hand om varandra, inte bara under julhelgerna utan hela året. Det innebär att respektera varandras olikheter och se styrkorna i dem, säger Haris Sibonjic (C), ordförande i Servicenämnden i Värnamo kommun.

Haris Sibonjic och Göran Johansson är två ganska olika Centerpolitiker. Men de brinner för samma sak, att hela Värnamo kommun ska växa och utvecklas.
Det har varit flera positiva tecken i Värnamo kommun det senaste året. Ett av dem är att det sker en ökad flytt till mindre städer som Värnamo och inte minst till landsbygden runt omkring.
– Vi måste fortsätta ge människor förutsättningar för att leva och bo på landet, säger Göran Johansson, ordförande i Centerpartiet Värnamo.

Haris nickar instämmande. Då krävs en fortsatt god tillväxt, genom att skapa rätt förutsättningar för företagen att bygga och utveckla sina verksamheter.
– En av hörnstenarna är utbildning, så att vi kan erbjuda näringslivet rätt kompetens, säger Haris. En annan är att bygga ett attraktivt samhälle. Vi ska på ett hållbart sätt skapa en fina och trevliga miljöer och bra mötesplatser.

Så här veckorna innan jul är det lättare att se det goda i samhället. Både politiker och medborgare lägger sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att skapa julefrid.
Men det kommer en tid efter helgerna, och då är det minst lika viktigt att visa respekt och medmänsklighet.
– Det har blåst hårda vindar både från höger och vänster den senaste tiden, säger Göran Johansson. Centern är det enda parti som står stadigt i mitten, och det är jag stolt över.

God Jul önskar Göran Johansson och Haris Sibonjic
Centerpartiet i Värnamo kommun