november 30, 2021

Flera nya namn på Centerpartiets listor

Med en ny KSO och flera yngre politiker på listorna känner Värnamocentern vind i seglen inför valåret 2022.  
– Vi har en otrolig bredd på vår valsedel och det var länge sedan jag intervjuade så engagerade kandidater. Alla är väldigt taggade för att få göra skillnad i kommunen, säger Thomas Johansson, nomineringskommitténs ordförande.

Centerpartiets medlemmar från hela Värnamo kommun samlades under måndagskvällen på Arken i Värnamo för att klubba kommunvalsedeln. Nomineringskommitténs förslag hade fullt stöd från stämman och de två listorna godkändes direkt.

Centerpartiets nya KSO, Mikael Karlsson står som förstanamn på båda listorna. och är den sjätte centerpartisten att leda i Värnamo kommun. Med två listor och sammanlagt 50 kandidater finns det verkligen möjlighet för centerpolitik i kommunfullmäktige efter nästa val. Här finns välkända centerpolitiker som Maria Johansson och Johan Hilding, men också flera nya namn ska göra sin första valrörelse under 2022.

Många av politikerna deltog på stämman och de 20 översta namnen fick också möjlighet att presentera sig. Malin Ekman, som lämnade Liberalerna för Centerpartiet, är bara en av flera nya politiker som röstades fram.
Ytterligare två kvinnor står som andranamn på var sin valsedel, båda med stark vilja att utveckla hela Värnamo kommun.
– Det var med Centerpartiets engagemang för landsbygdsskolorna som min gnista för politiken tändes, sa nykomlingen Emma Söderhjelm från Hånger. Jag märkte att det gick att göra skillnad även som ny politiker.

Gabrielle Davidsson gör sin andra valrörelse och sitter idag i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Hennes engagemang bottnar i ett stort intresse för människors hälsa och fritid, som hon vill utveckla i hela kommunen.

Två unga CUF:are, Gustav Malm och Axel Hilding har placerats högt på valsedeln.

– Det behövs lite ungt blod för att sätta fart på er lite äldre, skämtade Axel Hilding, som står som nummer 4 på valsedeln.

De tre toppkandidaterna på respektive lista är:

Lista 1

  1. Mikael Karlsson
  2. Gabrielle Davidsson
  3. Maria Johansson

Lista 2

  1. Mikael Karlsson
  2. Emma Söderhjelm
  3. Stefan Widerberg

Nomineringskommittén

Stämmans presidium

Emma Söderhjelm är en av de nya namnen på valsedeln.

Malin Ekman