september 29, 2021

Hallå där…

Haris Sibonjic, Servicenämndens ordförande och ledamot i kommunfullmäktige

Haris Sibonjic

Varför blev du Centerpartist?

Jag tvekade inte vid valet av ett socialliberalt parti som Centerpartiet. Som före detta flykting, med krig, elände och förföljelse i bagaget, har begrepp som frihet och demokrati stor och viktig betydelse för mig.

Under de senaste åren är jag mer än någonsin övertygad om att jag gjort det rätta valet. Mitt liv i Värnamo och alla vänner i Centerpartiet är ytterligare ett bevis på detta.

Idag, när kalla politiska vindar blåser över hela Europa och Sverige är jag ännu stoltare över att tillhöra ett parti som står fast vid sina värderingar och som inte förhandlar i frågan som rör en humanistisk människosyn.

Vilken är den viktigaste politiska frågan i Värnamo just nu?

Trygghet är en viktig fråga, som engagerar hela landet och Värnamo har haft vissa oroligheter med eskalerande gängbråk. Detta får inte sopas under mattan, även om jag tror att lösningen till stor del finns på en högre politisk nivå.

Vad vår lilla kommun behöver är en fortsatt positiv tillväxt med god kommunal service. Med en bra ekonomi kan vi åstadkomma mycket och just nu är vi inne i ett expansionsskede:

  • Vi bygger upp flera nya bostadsområden bostäder.
  • Planer finns på nya skolor och förskolor och flera andra är under renovering.
  • Ett intensivt arbete pågår när det gäller uppförandet av nya industriområden, ett nytt badhus och kanske en ny fotbollsarena.
  • Omsorgen planerar fler trygghetsboende till våra gamla och öppnar upp nya mötesplatser.

 

Vad ser du fram emot i höst?

Återgången till ett normalt liv. Arbetslösheten sjunker och industrier i vårt närområde söker efter kvalificerad arbetskraft. Kompetensutveckling borde vara ett nyckelord som skulle skapa förutsättningar för en mer hållbar kommun.

Nu är det viktigt att Centerpartiet förbereder sig inför nästa val och att vi tränar oss för alla angrepp från höger och vänster. Vi vet att vi står orubbade i mitten, fast beslutna om att inte förhandla om vår värdegrund.